Tandlægerne Henrik Pedersen, Kirsten Røgild Knudsen og Susanne Juul med personale.

 

Bro

Har man mistet en tand i tandrækken, er det vigtigt, at få en ny tand, da de andre tænder kan flytte sig, og forårsage en ubalance i biddet, dvs. et "skævt bid".

 En bro laves ved hjælp af kroner, således at man laver tandkroner på hver side af den manglende tand, som svejses sammen med en ny porcelænskrone hvor tanden mangler. Fremgangsmåden er den samme som ved en enkelt krone.

Det er vigtigt at opretholde en optimal hygiejne omkring broen, da bropilletænderne (de naturlige tænder, som broen er fæsnet på) fortsat er udsat for caries/parodontose, også selvom der er sat en bro på.

Det er især overgangen mellem de naturlige tænder og kronerne på bropilletænderne, der skal holdes grundigt rent, dvs. hele vejen rundt om bropilletænderne. Der, hvor bropilletænderne støder op mod porcelænstænderne, dvs. broleddene, er det vigtigt at holde rent med en særlig brotandtråd eller "flaskerensere".Tandlægen eller tandplejeren vil vejlede i dette.

Hvis broen går løs, er det vigtigt, at henvende sig på klinikken med det samme, da der ellers hurtigt kan opstå caries i tandstubbene.

Tandlægerne Henrik Pedersen, Kirsten Røgild Knudsen og Susanne Juul, Vejgaard Torv 5, 9000 Aalborg. Tlf. 98 12 33 90
Nordjysk Webdesign ApS